MAKHLUK AJAIB YANG TERSEMBUNYI DI BAWAH BATU SALJI YANG TEBAL.Antartika merupakan tempat yang paling sejuk di bumi dan dipenuhi oleh berbagai makhluk-makhluk ciptaan Allah S.W.T.

Makhluk yang paling utama di Antartika ialah burung Penguin, anjing laut dan berbagai lagi.

Tetapi tahukah anda bahawa di bawah lapisan salji yang tebal itu iaitu kira-kira 800 meter ke bawah, terdapat  hampir 4000 jenis organisma-organisma kecil yang hidup tanpa mendapat cahaya matahari sejak berjuta-juta tahun. 
Para saintis telah berjaya membuat kajian di Tasik Whillans, yang terletak 800 meter di bawah aras salji di Antartika Barat dan mereka menemui bukti yang kukuh bahawa memang terdapat organisma-organisma kecil hidup disitu.

Siapakah yang mencipta dan memberi rezeki kepada organisma-organisma itu?

Allah S.W.T. berfirman (yang bermaksud):
Sesungguhnya Allah, Dialah sahaja Yang Memberi rezeki (kepada sekalian makhluknya, dan Dialah sahaja) Yang Mempunyai Kekuasaan yang tidak terhingga, lagi Yang Maha Kuat Kukuh kekuasaanNya.”
(Adz-Dzaariyaat: 58)

Allah S.W.T. berfirman (yang bermaksud):
“Dan tiadalah sesuatupun dari makhluk-makhluk yang bergerak di bumi melainkan Allah jualah yang menanggung rezekinya dan mengetahui tempat kediamannya dan tempat ia di simpan. Semuanya itu tersurat di dalam Kitab (Lauh Mahfuz) yang nyata (kepada malaikat-malaikat yang berkenaan).”
(Hud: 6)