MAHA SUCI ALLAH S.W.T. YANG TELAH MENCIPTAKAN "TENTERA" DI DALAM BADAN MANUSIA.
Allah S.W.T. berfirman (yang bermaksud):
"Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya". 
(At-Tin :ayat 4).

Tahukah anda bahawa Sel darah putih merupakan “Askar” atau “tentera” yang telah diciptakan oleh Allah S.W.T. untuk melawan musuh (virus) yang menceroboh masuk ke dalam badan manusia?

Apabila sel darah putih hampir mati diserang oleh musuh (virus), sel darah putih akan “meletupkan” dirinya untuk memberikan “amaran” kepada sel-sel putih yang lain supaya berjaga-jaga.

Saintis dari “La Trobe University”, Melbourne, telah berjaya merakam gambar sel darah putih yang sedang menghadapi kematian. Sebelum sel darah putih itu mati, ia sempat menghantar maklumat kepada sel – sel yang lain tentang kehadiran musuh

ALLAHU AKBAR!!"Macrophages" adalah "Ketua" dalam sistem pertahanan badan dan akan sentiasa memberikan arahan kepada "Tentera" untuk melawan  musuh (virus).

Virus pula akan menghasilkan "Nagalase" iaitu sejenis enzim yang akan menghalang penghasilan vitamin "D" dalam "Macrophages" dan mengakibatkan "Macrophages" menjadi lemah dan tidak aktif.

Maka pada ketika itu, badan kita pula akan menghasilkan"GcMAF" iaitu sejenis protin dalam darah. "GcMAF" akan menolong untuk mengaktifkan semula "Macrophages".

Para pesakit kanser akan mempunyai "Nagalase" yang terlalu banyak dalam badan mereka kerana "Nagalase"dihasilkan oleh virus. Oleh itu, "Macrophages" tidak akan aktif dan tidak dapat melawan penyakit.. Jadi para doktor perubatan akan menyuntik "GcMAF" untuk mengaktifkan semula "Macrophages" supaya dapat melawan penyakit kanser.

Ini membuktikan bahawa bukannya para doktor yang menyembuhkan penyakit manusia tetapi Allah S.W.T. Yang Maha Agung Lagi Maha Perkasa yang menyembuhkan segala penyakit manusia.

Allah S.W.T. berfirman (yang bermaksud):
"Maka Yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, Yang kamu hendak dustakan (Wahai umat manusia dan jin)?".
(Ar-Rahman: ayat 13).

ALLAHU AKBAR!!