MAHA SUCI ALLAH S.W.T. YANG TELAH MENCIPTAKAN BAHAN API PERCUMA UNTUK KEGUNAAN MANUSIA


Pernahkah anda terfikir alangkah bagusnya jika kenderaan yang kita gunakan tidak perlu diisi petrol? Atau lampu rumah kita tidak perlu gunakan elektrik yang perlu dibayar setiap bulan?

Adakah semua ini takdir dari Allah S.W.T?

Sebelum anda menjawab soalan diatas, sila selidik dan fahamkan dulu segala sumber-sumber alam semulajadi yang Allah S.W.T. telah ciptakan untuk kegunaan manusia. Baru anda akan mendapat jawapan yang sebenarnya untuk soalan diatas.

Seorang saintis yang bernama Tom Scott dari University of Bristol di UK, telah berjaya menghasilkan sejenis bateri yang menggabungkan sisa buangan nuklear ke dalam sebentuk berlian. Ini akan berfungsi sebagai bateri dan boleh menghasilkan kuasa sebanyak 15 Joules setiap hari selama 5,730 tahun.

Jadi tidak mustahil pula untuk mencipta bateri yang mempunyai kuasa selama 5,000 tahun untuk digunakan kepada kenderaan, kapal terbang, peralatan rumah, atau apa sahaja yang pada asalnya menggunakan kuasa elektrik atau petrol. Sudah pasti ini akan menguntungkan kita.

TETAPI…….

Dunia kini dikuasai oleh yahudi illuminati yang gila kuasa dan ingin menguasai seluruh dunia. Maka sudah pasti penemuan bateri nuklear ini tidak akan dibenarkan untuk kegunaan orang awam. Mungkin hanya akan digunakan oleh mereka sahaja. Adakah ini adil?

Allah S.W.T. berfirman (yang bermaksud):
“Sesungguhnya Allah tidak menganiaya manusia sedikitpun, akan tetapi manusia jualah yang menganiaya diri mereka sendiri”.
(Surah: Yunus, ayat 44)