INILAH BUKTINYA BAHAWA NABI ISA (A.S) TIDAK PERNAH DISALIB.


Sebuah kitab injil (bible) yang berusia diantara 1500 hingga 2000 tahun telahpun ditemui di negara Turki. Kini ia berada di “Ethnography Museum of Ankara”.

Kitab injil itu ditemui pada tahun 2000 dan ia adalah versi “Gospel of Barnabas”. Ia ditulis dalam emas dan menggunakan bahasa Aramaic iaitu bahasa nabi Isa (a.s). Ketua keagamaan di Tehram telah membuat pengesahan bahawa kitab injil yang ditemui itu adalah asli. Kitab injil ini kini dianggarkan bernilai USD 28 juta.

Didalam kitab injil tersebut telah ditulis bahawa Nabi Isa (a.s) tidak pernah disalib. Malah Nabi Isa (a.s) telah diangkat ke langit oleh Allah S.W.T.

Orang yang sebenarnya disalib itu adalah bernama “Judas Iscariot”. Mungkin kerana wajahnya sama seperti Nabi Isa (a.s).

Dalam kitab injil tersebut juga ditulis bahawa akan datang seorang rasul yang bernama Nabi Muhammad (S.A.W) selepas 700 tahun kemudian.

Kitab injil yang asal adalah terdiri dari 3 versi iaitu “Gospel of Barnabas, Dead Sea dan Gnostic Gospels”. Kesemuanya telah dibatalkan oleh Catholic Church. Kini kitab injil baru terdiri dari 4 versi iaitu “Canonical gospels of Matthew, Mark, Luke and John”.

Penemuan kitab injil versi “Gospel of Barnabas” telah membuatkan pihak Vatican menjadi tidak tenang. Adakah kerana rahsia mereka telah bocor?

Allah S.W.T. berfirman (yang bermaksud):
“(Ingatlah) ketika Allah berfirman: "Wahai Isa! Sesungguhnya Aku akan mengambilmu dengan sempurna, dan akan mengangkatmu ke sisiKu, dan akan membersihkanmu dari orang-orang kafir, dan juga akan menjadikan orang-orang yang mengikutmu mengatasi orang-orang kafir (yang tidak beriman kepadamu), hingga ke hari kiamat. Kemudian kepada Akulah tempat kembalinya kamu, lalu Aku menghukum (memberi keputusan) tentang apa yang kamu perselisihkan".
(A-li'Imraan : ayat 55)